ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολάκια Πιπεριάς με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ρολάκια πιπεριάς με λουκάνικο.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Υλικά

5 πράσινες πιπεριές κέρατο

5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

5 λουκάνικα πικάντικα, κομμένα σε κομμάτια

3 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα,ή φρέσκες ντομάτες

1 κρεμμύδι

1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

4 κ.σ. μηλόξιδο

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ώσπου να ροδίσουν.

Τις μεταφέρουμε σε ταψάκι, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα,τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.

Αφήνουμε το φαγητό να πιει τελείως τα υγρά του για 2-3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου με τη σάλτσα που υπάρχει πάνω τους και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια.

Σερβίρουμε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μηλόξιδο.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.