ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά

3 πράσα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ξερό κρεμμύδι

1 καρότο

λίγο ελαιόλαδο

άνηθο

αλάτι

πιπέρι

Για τα μπιφτέκια:

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι τριμμένο

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

2 λεμόνια

2 αυγά

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπιφτέκια.

Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα πράσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα πράσα ανάμεσα στα κενά από τα μπιφτέκια.

Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Αφού ψηθεί και το έχουμε βγάλει από το φούρνο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα λεμόνια πολύ καλά.

Παίρνουμε ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε μέσα στο αυγολέμονο χτυπώντας ταυτόχρονα για να μην κόψει το αυγολέμονο.

Προσθέτουμε στο αυγολέμονο τόσο ζουμί μέχρι να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία του φαγητού.

Περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Κουνάμε το ταψί να πάει παντού το αυγολέμονο.

Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και να δέσει το φαγητό.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.