ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαλίδικο Υπέροχο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κιμαλίδικο.

ΚΙΜΑΛΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

400 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φραντζόλα ψωμί σε φέτες

1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

5 αυγά

δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

κανέλα

μοσχοκάρυδο

λίγη ζάχαρη

2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι, 2 αυγά, 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και δυόσμο.

Αλείφουμε ένα ταψί με 1 φλιτζάνι καφέ λάδι.

Στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού ώστε να καλυφτεί όλη η επιφάνεια, στρώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στις φέτες του ψωμιού και πάνω από τον κιμά στρώνουμε τις ντομάτες.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο, καλύπτουμε με κασέρι, όλη την επιφάνεια του φαγητού, χτυπάμε 3 αυγά και περιχύνουμε το φαγητό.

Αλατίζουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.