ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι Κατσαρόλας Ρολό με Κονιάκ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μοσχάρι κατσαρόλας ρολό με κονιάκ.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι σε δίχτυ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

1 κ.σ. κορν νφλάουρ

1 κύβο βοδινού (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλαζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ όλες τις πλευρές.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Κατόπιν βάζουμε το κρέας με το ζουμί του στην κατσαρόλα όπου έχουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να μισοκαλύψει το κρέας.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω.

Μετά τις 2 ώρες ρίχνουμε τον κύβο βοδινού, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10-12 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το κρέας και το ακουμπάμε σε ξύλο κοπής.

Το αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί.

Μετά βγάζουμε το δίχτυ και κόβουμε το κρέας σε φέτες.

Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό διαλύουμε το κορνφλάουρ.

Το ρίχνουμε στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να μείνει μία παχύρευστη σάλτσα και τότε ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες.

Ανακατεύουμε για λίγο να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρέ ή ζυμαρικά.

Επίσης...

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

Πράσα με Κιμά και Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε πράσα με κιμά και ρεβίθια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Μπρόκολο και Λουκάνικο

Η συνταγή για θαυμάσιο κριθαράκι με μπρόκολο και λουκάνικο.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

Ζύμη για Κρεατο-μπουρεκάκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζύμη για κρεατο-μπουρεκάκια.

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Ντοματόσουπα με Ζυγούρι

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ντοματόσουπα με ζυγούρι.

Το Choripan

Πώς θα φτιάξεις τον βασιλιά του αργεντίνικου street food

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.

Σούπα με Κιμά, Πιπεριές και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σούπα με κιμά, πιπεριές και καλαμπόκι.

Σούπα με Κριθαράκι και Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σούπα με κριθαράκι και λουκάνικο.