ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι Κατσαρόλας Ρολό με Κονιάκ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μοσχάρι κατσαρόλας ρολό με κονιάκ.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι σε δίχτυ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

1 κ.σ. κορν νφλάουρ

1 κύβο βοδινού (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλαζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ όλες τις πλευρές.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Κατόπιν βάζουμε το κρέας με το ζουμί του στην κατσαρόλα όπου έχουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να μισοκαλύψει το κρέας.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω.

Μετά τις 2 ώρες ρίχνουμε τον κύβο βοδινού, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10-12 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το κρέας και το ακουμπάμε σε ξύλο κοπής.

Το αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί.

Μετά βγάζουμε το δίχτυ και κόβουμε το κρέας σε φέτες.

Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό διαλύουμε το κορνφλάουρ.

Το ρίχνουμε στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να μείνει μία παχύρευστη σάλτσα και τότε ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες.

Ανακατεύουμε για λίγο να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρέ ή ζυμαρικά.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.