ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι Κατσαρόλας Ρολό με Κονιάκ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μοσχάρι κατσαρόλας ρολό με κονιάκ.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι σε δίχτυ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

1 κ.σ. κορν νφλάουρ

1 κύβο βοδινού (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλαζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ όλες τις πλευρές.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Κατόπιν βάζουμε το κρέας με το ζουμί του στην κατσαρόλα όπου έχουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να μισοκαλύψει το κρέας.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω.

Μετά τις 2 ώρες ρίχνουμε τον κύβο βοδινού, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10-12 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το κρέας και το ακουμπάμε σε ξύλο κοπής.

Το αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί.

Μετά βγάζουμε το δίχτυ και κόβουμε το κρέας σε φέτες.

Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό διαλύουμε το κορνφλάουρ.

Το ρίχνουμε στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να μείνει μία παχύρευστη σάλτσα και τότε ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες.

Ανακατεύουμε για λίγο να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρέ ή ζυμαρικά.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.