ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι στη Γάστρα με Κριθαράκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μοσχαράκι στη γάστρα με κριθαράκι.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι μαλακό

1 πακέτο κριθαράκι χοντρό

3 ντομάτες τριμμένες

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. θυμάρι

1/4 κ.γ. κανέλα

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

λίγο νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το 1/3 από τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, θυμάρι και κανέλα και προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με κλειστό καπάκι.

Μετά από 1 1/2 ώρα ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι μαζί με την υπόλοιπη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο με ανοιχτό καπάκι.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.

Όταν "φουσκώσει” το κριθαράκι είναι έτοιμο.

Αφήνουμε να "σταθεί” για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.