ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδόπιτα με Λαχανικά

Η συνταγή για μία νόστιμη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

ΚΙΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος ελιά ή σπάλα ή μισός μισός

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

λίγο λάδι

2 καρότα σε κυβάκια

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 κ.γ. ζάχαρη

3-4 κ.σ. πελτέ

1 κύβο ζωμό ό,τι θέλουμε διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό

330 ml μπίρα

λίγο δενδρολίβανο

λίγο θυμάρι

200 γρ. κασέρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

λίγο αλάτι

πιπέρι

1 συσκευασία φύλλα κρούστας

1 κούπα λάδι ή μισό μισό με βούτυρο, για τα φύλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια τα καρότα και μανιτάρια, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με τη βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τον κύβο και τη μπίρα.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της, για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε δεντρολίβανο και θυμάρι.

Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε.

Τέλος, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ.

Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).

Ραντίζουμε με λάδι, (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μισά φύλλα για το κάτω μέρος της πίτας.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.

Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα.

Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά μας και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της πίτας και φροντίζουμε να πάει παντού.

Χαράζουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Επίσης...

Χοιρινό Πολίτικο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Πολίτικο χοιρινό.

Χοιρινό με Ρύζι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χοιρινό με ρύζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζυμαρικά με Μπριζόλες Ριγανάτες

Η συνταγή για ζυμαρικά με μπριζόλες ριγανάτες.

Κεφτεδάκια σε Φύλλο Κρούστας με Ελαφρύ Τζατζίκι

Μια άλλη άποψη για τα κεφτεδάκια, που έτσι αποκτούν ένα τραγανό ενδιαφέρον μέσα στο φύλλο κρούστας, ενώ δροσίζονται από αυτό το αλλιώτικο τζατζίκι, χωρίς σκόρδο.

Χοιρινές Πανσέτες με Πορτοκάλι και Μέλι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες χοιρινές πανσέτες με πορτοκάλι και μέλι.

Χοιρινό με Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό με πορτοκάλι.

McMuffin

Πώς θα φτιάξεις στην κουζίνα σου ένα από τα best sellers burgers των McDonald's.

Ρολάκια με Χοιρινό και Λαχανικά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ρολάκια με χοιρινό και λαχανικά.

Παστίτσιο με Καπνιστή Χοιρινή Μπριζόλα

Στην εμφάνιση μοιάζει με κέικ κρυμμένο μέσα σε φύλλο κρούστας. Στην καρδιά του κρύβει τρελή νοστιμιά σε όποιο γιορτινό τραπέζι και να το παρουσιάσεις. Και φτιάχνεται με απλά, φτηνά υλικά.

Μπριζόλες στο Φούρνο με Μπίρα

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες μπριζόλες στο φούρνο με μπίρα.

Πίτα με Κρέας, Πράσα και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με κρέας, πράσα και τυρί.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.