ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανόπιτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τηγανόπιτες με κιμά.

ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

3 μεγάλα κρεμμύδια

1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη

1 ξυλάκι κανέλα

2 αυγά

1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι

1/2 φλ. του καφέ σιμιγδάλι

λάδι

Για το φύλλο:

4 κούπες αλεύρι κίτρινο

1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ξίδι

1 1/3 κούπα νερό

λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε καλά και διαρκώς μέχρι να γίνει ο κιμάς σπυρωτός.

Προσθέτουμε την κανέλα και το κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί.

Προσθέτουμε το ανάλογο νερό, όχι πολύ, ένα ποτήρι του νερού και αφήνουμε να βράσει.

Όταν είναι έτοιμος, προσθέτουμε και τα αυγά με τα τυριά αφού τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους, τα αφήνουμε στην άκρη. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε 15 μικρά μπαλάκια. 3 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο. Έτσι ανοίγουμε 5 φύλλα. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα κάτω και μεταξύ αυτών λάδι.

Προσθέτουμε από πάνω τη μισή δόση του κιμά, μετά 1 φύλλο και τον υπόλοιπο κιμά, από πάνω τα άλλα δύο φύλλα.

Λαδώνουμε πολύ καλά, χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στην τελευταία θέση για μισή ώρα και άλλη μισή στη μεσαία θέση με αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς.

Χρειάζεται αυτό το χρόνο ψησίματος για να μην είναι ωμό το φύλλο που έχουμε βάλει στη μέση.

Επίσης...

Κρεατόπιτα με Φρέσκα Κρεμμυδάκια

Μια συνταγή για να εκμεταλλευτείς το ψητό αρνάκι που περίσσεψε, μαγειρεμένο με κάθε τρόπο.

Κιμαδόπιτα Στεφάνι

Εντυπωσιακή και πανέμορφη, στολίζει κάθε τραπέζι και το κερδίζει με τη γεύση της.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η πιο Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα

Ονειρεμένη όταν βγαίνει καυτή από τον φούρνο και τόσο εύκολη και γρήγορη, που την ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή για το πρωινό, το σνακ ή ένα γεύμα.

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.