ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αντάνα Κεμπάμπ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο αντάνα κεμπάπ.

ΑΝΤΑΝΑ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά

300 γρ. κιμάς αρνίσιος,

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κύμινο

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.γ. πιπέρι

αλάτι

2 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια

4 πίτες για σουβλάκι

ελαιόλαδο

2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20’ περίπου.

Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά ή στο τηγάνι για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μη γίνουν σκληρές.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε).

Επίσης...

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.