ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτέδες στον Ταβά

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες στον ταβά.

ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

500 γρ. κιμάς

κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ψίχα από μια μεγάλη φέτα ψωμί

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 + άλλα 5 αυγά

αλεύρι για το πασπάλισμα

λάδι για το τηγάνισμα

λίγο λιωμένο βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

κόκκους από μπαχάρι

1 + 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

το χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ψίχα ψωμιού, το μαϊντανό, το ένα αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το πλάθουμε σε μεγάλους κεφτέδες.

Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε αρκετά καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μόλις τηγανιστούν, τους τοποθετούμε σε έναν στρογγυλό - κατά προτίμηση πήλινο - ταβά (ταψί), σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 5 αυγά και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στον ταβά (ταψί), πάνω στους κεφτέδες.

Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο (6-7 κουτ. σούπας) και προσθέτουμε λίγους κόκκους μπαχάρι.

Βάζουμε τον ταβά στο φούρνο - στους 250 βαθμούς - μέχρι να πήξει η κρέμα γιαουρτιού.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε τον ταβά από το φούρνο, τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και μετά, με μία σπάτουλα, σερβίρουμε κάθε κεφτέ με την "κρέμα" του.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.