ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθάκια με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με κιμά και κρούστα γιαουρτιού.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

2 μέτρια κολοκύθια

250 γρ. κιμά

200 γρ. πολτό ντομάτας

1 ξερό κρεμμύδι

5 μέτρια σπαράγγια

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

ελαιόλαδο

250 γρ. γιαούρτι

250 γρ. τυρί κρέμα

μισή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Εκτέλεση

Για τα κολοκυθάκια: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχετικά λεπτές φέτες και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι.

Για τον κιμά: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Στη συνεχεία προσθέτουμε και τον κιμά.

Όταν και ο κιμάς έχει τσιγαριστεί προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα σπαράγγια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και μια κούπα του καφέ νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα.

Όταν το νερό εξατμιστεί και δούμε ότι ο κιμάς είναι έτοιμος αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί, αλάτι και αρκετή πάπρικα, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες. Η κάθε μερίδα κατά προτίμηση έχει 6 φέτες κολοκύθι σε στρώση - η μια διπλά στην άλλη.

Από πάνω βάζουμε τον κιμά και μετά τη σάλτσα.

Τη σάλτσα τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.