ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Κιμά και Κρέμα Γιαουρτιού

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παστίτσιο με κιμά και κρέμα γιαουρτιού.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά

400 γρ. γραβιέρα τριμμένη

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες

λάδι για το τηγάνισμα

Για τον κιμά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια

1 κουτ. σούπας ζάχαρη • αλάτι

πιπέρι

1 ξυλαράκι κανέλας

2 δαφνόφυλλα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Για την κρέμα γιαουρτιού:

1 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας αλεύρι

500 γρ. γιαούρτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι.

Αναμειγνύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς το μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το μοσχοκάρυδο.

Βράζουμε τα μακαρόνια να κρατάνε σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με μία κουταλιά σούπας λάδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι, τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε τον κιμά με το λάδι και το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να ξανθύνει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε και τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον κιμά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να σωθούν τα υγρά του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με 300 γρ. τυρί και 5 κουταλιές κρέμα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ.

Απλώνουμε πάνω τον κιμά, σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες, πασπαλίζοντας τυρί ανάμεσα.

Περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Πικάντικοι Κεφτέδες με Σάλτσα Δυόσμου

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους πικάντικους κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.