ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτόπουλο Μπάρμπεκιου με Ανανά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και καλοκαιρινό πιάτο με κοτόπουλο, σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου και ανανά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

Υλικά

750 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/4 κούπας φυτικό λάδι

3 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών

1 μεσαία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κονσέρβα ανανά σε φέτες σε φυσικό χυμό

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

200 γρ. κέτσαπ

2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

2 κουτ. σούπας ξίδι

3 κουτ. σούπας σόγια σος

1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο

4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Αλείφουμε τη σχάρα με το φυτικό λάδι και ανάβουμε τη ψησταριά.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές φυτικό λάδι.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών σε μία πλαστική επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και την ανακινούμε για να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα

Περνάμε διαδοχικά σε ένα σουβλάκι για καλαμάκι το κοτόπουλο, τον ανανά, την πιπεριά και το κρεμμύδι αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα τους. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ στη μέση.

Περιλούζουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τάρτα Κανταΐφι με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Το φύλλο κανταΐφι φτιάχνει μια καταπληκτική, τραγανή και ανάλαφρη βάση για οποιαδήποτε τάρτα.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.