ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

ΕΠΙΚΟ ΤΣΙΖΜΠΕΡΓΚΕΡ

Υλικά

Για τις πίκλες

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

2 κλαδάκια άνηθο

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ελαφρώς θρυμματισμένο

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. μουστάρδα

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ξύδι

1 κ.γ. αλάτι kosher

1 κ.γ. ζάχαρη

Για τη sauce

1/4 φλυτζανιού μαγιονέζα

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γ. υγρό από τις πίκλες

1/2 κ.σ. μουστάρδα

Για το μπιφτέκι και το cheeseburger

450 γρ. βοδινός κιμά

1 κ.γ. αλάτι kosher

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φέτες κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση τσένταρ

4 αφράτα ψωμάκια τύπου bun

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τις πίκλες: Τοποθετείς το αγγούρι, τον άνηθο, το σκόρδο, το πιπέρι και τη μουστάρδα σε ένα βάζο και το κλείνεις.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις το νερό, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και βράζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.

Χύνεις προσεκτικά το μείγμα στο βάζο με τα αγγούρια, αφήνοντας ωστόσο ένα κενό ανάμεσα στην κορυφή του βάζου και το περιεχόμενο (περίπου 1/4 του βάζου).

Κλείνεις με το καπάκι το βάζο και ανακινείς λίγο ώστε να συνδυαστούν τα υλικά. Το αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Για τη sauce: Σε ένα μικρό μπολ βάζεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις. Το καλύπτεις και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα την χρησιμοποιήσεις.

Για το μπιφτέκι και το cheeseburger: Αλείφεις τα ψωμάκια με το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα βάζεις στο φούρνο μέχρι να γίνουν ελαφρώς φρυγανισμένα.

Χωρίζεις τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και τα διαμορφώνεις σε λεπτά μπιφτέκια, τα οποία πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Εν συνεχεία τα βάζεις σε μια πιατέλα και τα τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του μαγειρέματος.

Προθερμαίνεις το φούρνο σου σε μέτρια φωτιά και αλείφεις με ελαιόλαδο το σκεύος μέσα στο οποίο θα ψήσεις τα μπιφτέκια. Δεν τα ψήνεις όλα μαζί αλλά καθένα ξεχωριστά.

Όσο ψήνονται τα πιέζεις ελαφρώς με σπάτουλα, ώστε να γίνουν λεπτά. Κατά διαστήματα προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Αφού ψηθούν τα μπιφτέκια, τα βάζει μέσα στα ψωμάκια, με το τυρί από πάνω τους. Ψήνεις κάθε burger περίπου 90 δευτερόλεπτα, στους 150º. Τα βγάζεις από το φούρνο, προσθέτεις πίκλες και sauce.

Επίσης...

Το ρεβιθάτο Στύψης του Γιάννη Πατσόπουλου

Ένα θαυμάσιο ταξίδι στην κουζίνα της Μυτιλήνης, με ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του νησιού υπό το πρίσμα του σεφ του 360 Cocktail Bar Restaurant.

Κιμαδο-Μελιτζανόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κιμαδο-μελιτζανόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Κρέας, Πράσα και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με κρέας, πράσα και τυρί.

Τηγανόπιτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τηγανόπιτες με κιμά.

Μουσακόπιτα

Πώς θα φτιάξετε μία επική μουσακόπιτα.

Μπιφτέκια Γεμιστά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γεμιστά μπιφτέκια.

Κολοκυθάκια με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με λουκάνικο.

Κεφτέδες με Μελιτζάνα στο Φούρνο

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες με μελιτζάνα στο φούρνο.

Mπριάμ και Γεμιστά με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπριάμ και γεμιστά με κιμά.

Πίτσα με Φέτα και Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμη πίτσα με φέτα και λουκάνικο.

Ιρλανδικό Banger Roll

Η συνταγή για τη λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας που θυμίζει hot dog.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.