ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

Ο Σπύρος Μαυροειδής, ένα χρόνο προτού τελειώσει τη σχολή Le Monde, ξεκίνησε εργασία και μαθητεία στο Rock ’n’ Roll και το Balthazar. Παρέμεινε άλλα 10 χρόνια και αποχώρησε ως executive chef. Το 2017 ανακάλυψε τη Nikkei κουζίνα στο Nikkei (Ξανθίππου 10, Πλατεία Δεξαμενής, τηλ.: 210 7239366), το πρώτο εστιατόριο του είδους που άνοιξε στη χώρα μας. Γρήγορα ανέλαβε ως executive chef και συνεχίζει. Όπως ο ίδιος ομολογεί, "μπορεί να έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με διάφορες κουζίνες, αλλά η περουβιανή ήταν αυτή που με κέρδισε στο τέλος, αφού η ποικιλία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις είναι τεράστια και η ποιότητα των πρώτων υλών εξαιρετική. Όταν τα υλικά αυτά συναντήσουν την ιαπωνική τεχνική, το πάντρεμα είναι συναρπαστικό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκλονιστικό για ένα μάγειρα από το να συνδυάζει τα πάντα αρμονικά σε ένα πιάτο. Η μαγειρική άλλωστε είναι ένα ατέρμονο πείραμα συνδυασμών". Η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Esquire.

Υλικά

Υλικά για μία μερίδα

1/2 στήθος πάπιας (περίπου 180 γρ.)

Για τη μαρινάδα:

45 γρ. soya

30 γρ. sesame oil

5 γρ. πιπέρι

Για το sesame tofu:

300 γρ. tofu

70 γρ. sesame paste

1 κ.σ. soya

αλάτι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τη soya, το sesame oil και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το sesame tofu: Χτυπάμε το tofu, τη sesame paste, τη soya και το αλάτι στο μίξερ για 5 λεπτά και στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από σήτα.

Για την πάπια: Χαράζουμε σταυρωτά την πέτσα της πάπιας και την τοποθετούμε στη μαρινάδα για 12 ώρες.

Στη συνέχεια αφαιρούμε την πάπια από τη μαρινάδα, την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και την ψήνουμε στο τηγάνι, 3 λεπτά από την πλευρά της πέτσας και 1,5 λεπτό από την άλλη.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Για το στήσιμο: Στη μέση του πιάτου κάνουμε πίκες (ροζέτες) από sesame tofu και τοποθετούμε τα κομμάτια της πάπιας περιμετρικά.

Επίσης...

Πράσα με Μπιφτέκια Αυγολέμονο, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο, φουρνιστά.

Πράσα με Κιμά και Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε πράσα με κιμά και ρεβίθια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κριθαράκι με Μπρόκολο και Λουκάνικο

Η συνταγή για θαυμάσιο κριθαράκι με μπρόκολο και λουκάνικο.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

Ζύμη για Κρεατο-μπουρεκάκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζύμη για κρεατο-μπουρεκάκια.

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Ντοματόσουπα με Ζυγούρι

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ντοματόσουπα με ζυγούρι.

Το Choripan

Πώς θα φτιάξεις τον βασιλιά του αργεντίνικου street food

Πίτσα Πεπερόνι

Η απόλυτη συνταγή για μία εκρηκτική πίτσα με πεπερόνι.

Σούπα με Κιμά, Πιπεριές και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σούπα με κιμά, πιπεριές και καλαμπόκι.

Σούπα με Κριθαράκι και Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη σούπα με κριθαράκι και λουκάνικο.