ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

Ο Σπύρος Μαυροειδής, ένα χρόνο προτού τελειώσει τη σχολή Le Monde, ξεκίνησε εργασία και μαθητεία στο Rock ’n’ Roll και το Balthazar. Παρέμεινε άλλα 10 χρόνια και αποχώρησε ως executive chef. Το 2017 ανακάλυψε τη Nikkei κουζίνα στο Nikkei (Ξανθίππου 10, Πλατεία Δεξαμενής, τηλ.: 210 7239366), το πρώτο εστιατόριο του είδους που άνοιξε στη χώρα μας. Γρήγορα ανέλαβε ως executive chef και συνεχίζει. Όπως ο ίδιος ομολογεί, "μπορεί να έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με διάφορες κουζίνες, αλλά η περουβιανή ήταν αυτή που με κέρδισε στο τέλος, αφού η ποικιλία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις είναι τεράστια και η ποιότητα των πρώτων υλών εξαιρετική. Όταν τα υλικά αυτά συναντήσουν την ιαπωνική τεχνική, το πάντρεμα είναι συναρπαστικό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκλονιστικό για ένα μάγειρα από το να συνδυάζει τα πάντα αρμονικά σε ένα πιάτο. Η μαγειρική άλλωστε είναι ένα ατέρμονο πείραμα συνδυασμών". Η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Esquire.

Υλικά

Υλικά για μία μερίδα

1/2 στήθος πάπιας (περίπου 180 γρ.)

Για τη μαρινάδα:

45 γρ. soya

30 γρ. sesame oil

5 γρ. πιπέρι

Για το sesame tofu:

300 γρ. tofu

70 γρ. sesame paste

1 κ.σ. soya

αλάτι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τη soya, το sesame oil και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το sesame tofu: Χτυπάμε το tofu, τη sesame paste, τη soya και το αλάτι στο μίξερ για 5 λεπτά και στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από σήτα.

Για την πάπια: Χαράζουμε σταυρωτά την πέτσα της πάπιας και την τοποθετούμε στη μαρινάδα για 12 ώρες.

Στη συνέχεια αφαιρούμε την πάπια από τη μαρινάδα, την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και την ψήνουμε στο τηγάνι, 3 λεπτά από την πλευρά της πέτσας και 1,5 λεπτό από την άλλη.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Για το στήσιμο: Στη μέση του πιάτου κάνουμε πίκες (ροζέτες) από sesame tofu και τοποθετούμε τα κομμάτια της πάπιας περιμετρικά.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.