ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

Ο Σπύρος Μαυροειδής, ένα χρόνο προτού τελειώσει τη σχολή Le Monde, ξεκίνησε εργασία και μαθητεία στο Rock ’n’ Roll και το Balthazar. Παρέμεινε άλλα 10 χρόνια και αποχώρησε ως executive chef. Το 2017 ανακάλυψε τη Nikkei κουζίνα στο Nikkei (Ξανθίππου 10, Πλατεία Δεξαμενής, τηλ.: 210 7239366), το πρώτο εστιατόριο του είδους που άνοιξε στη χώρα μας. Γρήγορα ανέλαβε ως executive chef και συνεχίζει. Όπως ο ίδιος ομολογεί, "μπορεί να έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με διάφορες κουζίνες, αλλά η περουβιανή ήταν αυτή που με κέρδισε στο τέλος, αφού η ποικιλία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις είναι τεράστια και η ποιότητα των πρώτων υλών εξαιρετική. Όταν τα υλικά αυτά συναντήσουν την ιαπωνική τεχνική, το πάντρεμα είναι συναρπαστικό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκλονιστικό για ένα μάγειρα από το να συνδυάζει τα πάντα αρμονικά σε ένα πιάτο. Η μαγειρική άλλωστε είναι ένα ατέρμονο πείραμα συνδυασμών". Η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Esquire.

Υλικά

Υλικά για μία μερίδα

1/2 στήθος πάπιας (περίπου 180 γρ.)

Για τη μαρινάδα:

45 γρ. soya

30 γρ. sesame oil

5 γρ. πιπέρι

Για το sesame tofu:

300 γρ. tofu

70 γρ. sesame paste

1 κ.σ. soya

αλάτι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τη soya, το sesame oil και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το sesame tofu: Χτυπάμε το tofu, τη sesame paste, τη soya και το αλάτι στο μίξερ για 5 λεπτά και στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από σήτα.

Για την πάπια: Χαράζουμε σταυρωτά την πέτσα της πάπιας και την τοποθετούμε στη μαρινάδα για 12 ώρες.

Στη συνέχεια αφαιρούμε την πάπια από τη μαρινάδα, την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και την ψήνουμε στο τηγάνι, 3 λεπτά από την πλευρά της πέτσας και 1,5 λεπτό από την άλλη.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Για το στήσιμο: Στη μέση του πιάτου κάνουμε πίκες (ροζέτες) από sesame tofu και τοποθετούμε τα κομμάτια της πάπιας περιμετρικά.

Επίσης...

Κιμαδόπιτα Στεφάνι

Εντυπωσιακή και πανέμορφη, στολίζει κάθε τραπέζι και το κερδίζει με τη γεύση της.

Η πιο Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα

Ονειρεμένη όταν βγαίνει καυτή από τον φούρνο και τόσο εύκολη και γρήγορη, που την ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή για το πρωινό, το σνακ ή ένα γεύμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.