ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο

αμπελόφυλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα (30 περίπου κομμάτια)

5-6 κουταλιές σούπας ρύζι σπυρωτό

1 φλιτζ. του καφέ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κουτ. της σούπας δυόσμο

1 φλιτζ. του καφέ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

αλάτι

πιπέρι

2-3 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτα

2-3 φρέσκες ντομάτες για σάλτσα

Εκτέλεση

Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζετε σε καυτό νερό για να μαλακώσουν. Τ’ αφήνετε σε σουρωτήρι να κρυώσουν καλά. Βάζετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε λίγο το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά.

Ανακατεύετε διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα για να σπάσουν τα χοντρά κομμάτια.

Τον αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστούν καλά τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τον πελτέ αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Παίρνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα και τα γεμίζετε με το μίγμα του κιμά, όπως τα ντολμαδάκια.

Στρώνετε τον πάτο μιας κατσαρόλας με λίγα αμπελόφυλλα, που δεν έχετε γεμίσει με κιμά. Από πάνω τοποθετείτε προσεκτικά τα ντολμαδάκια πολύ κοντά το ένα με το άλλο, για να μην χαλάσει το σχήμα τους.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις τρίβετε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ.

Σκεπάζετε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο, για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο.

Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα και ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί και το πιάτο.

Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30-35 λεπτά περίπου.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Επίσης...

Χοιρινό Πολίτικο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Πολίτικο χοιρινό.

Χοιρινό με Ρύζι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χοιρινό με ρύζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζυμαρικά με Μπριζόλες Ριγανάτες

Η συνταγή για ζυμαρικά με μπριζόλες ριγανάτες.

Κεφτεδάκια σε Φύλλο Κρούστας με Ελαφρύ Τζατζίκι

Μια άλλη άποψη για τα κεφτεδάκια, που έτσι αποκτούν ένα τραγανό ενδιαφέρον μέσα στο φύλλο κρούστας, ενώ δροσίζονται από αυτό το αλλιώτικο τζατζίκι, χωρίς σκόρδο.

Κιμαδόπιτα με Λαχανικά

Η συνταγή για μία νόστιμη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Χοιρινές Πανσέτες με Πορτοκάλι και Μέλι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες χοιρινές πανσέτες με πορτοκάλι και μέλι.

Χοιρινό με Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό με πορτοκάλι.

McMuffin

Πώς θα φτιάξεις στην κουζίνα σου ένα από τα best sellers burgers των McDonald's.

Ρολάκια με Χοιρινό και Λαχανικά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ρολάκια με χοιρινό και λαχανικά.

Παστίτσιο με Καπνιστή Χοιρινή Μπριζόλα

Στην εμφάνιση μοιάζει με κέικ κρυμμένο μέσα σε φύλλο κρούστας. Στην καρδιά του κρύβει τρελή νοστιμιά σε όποιο γιορτινό τραπέζι και να το παρουσιάσεις. Και φτιάχνεται με απλά, φτηνά υλικά.

Μπριζόλες στο Φούρνο με Μπίρα

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες μπριζόλες στο φούρνο με μπίρα.

Πίτα με Κρέας, Πράσα και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με κρέας, πράσα και τυρί.