ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο

αμπελόφυλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα (30 περίπου κομμάτια)

5-6 κουταλιές σούπας ρύζι σπυρωτό

1 φλιτζ. του καφέ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κουτ. της σούπας δυόσμο

1 φλιτζ. του καφέ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

αλάτι

πιπέρι

2-3 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτα

2-3 φρέσκες ντομάτες για σάλτσα

Εκτέλεση

Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζετε σε καυτό νερό για να μαλακώσουν. Τ’ αφήνετε σε σουρωτήρι να κρυώσουν καλά. Βάζετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε λίγο το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά.

Ανακατεύετε διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα για να σπάσουν τα χοντρά κομμάτια.

Τον αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστούν καλά τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τον πελτέ αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Παίρνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα και τα γεμίζετε με το μίγμα του κιμά, όπως τα ντολμαδάκια.

Στρώνετε τον πάτο μιας κατσαρόλας με λίγα αμπελόφυλλα, που δεν έχετε γεμίσει με κιμά. Από πάνω τοποθετείτε προσεκτικά τα ντολμαδάκια πολύ κοντά το ένα με το άλλο, για να μην χαλάσει το σχήμα τους.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις τρίβετε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ.

Σκεπάζετε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο, για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο.

Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα και ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί και το πιάτο.

Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30-35 λεπτά περίπου.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Επίσης...

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.