ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντολμαδάκια με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με ντομάτα.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο

αμπελόφυλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα (30 περίπου κομμάτια)

5-6 κουταλιές σούπας ρύζι σπυρωτό

1 φλιτζ. του καφέ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κουτ. της σούπας δυόσμο

1 φλιτζ. του καφέ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

αλάτι

πιπέρι

2-3 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτα

2-3 φρέσκες ντομάτες για σάλτσα

Εκτέλεση

Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζετε σε καυτό νερό για να μαλακώσουν. Τ’ αφήνετε σε σουρωτήρι να κρυώσουν καλά. Βάζετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε λίγο το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά.

Ανακατεύετε διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα για να σπάσουν τα χοντρά κομμάτια.

Τον αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστούν καλά τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τον πελτέ αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Παίρνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα και τα γεμίζετε με το μίγμα του κιμά, όπως τα ντολμαδάκια.

Στρώνετε τον πάτο μιας κατσαρόλας με λίγα αμπελόφυλλα, που δεν έχετε γεμίσει με κιμά. Από πάνω τοποθετείτε προσεκτικά τα ντολμαδάκια πολύ κοντά το ένα με το άλλο, για να μην χαλάσει το σχήμα τους.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις τρίβετε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ.

Σκεπάζετε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο, για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο.

Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα και ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί και το πιάτο.

Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30-35 λεπτά περίπου.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.