ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπαγγέτι με Κιμά, Μανιτάρια και Κρέμα Γραβιέρας

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά από κιλότο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Για την κρέμα γραβιέρας

300 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να σπάσουν οι σβόλοι του.

Μετά ρίξτε τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώστε και αφήστε τον κιμά να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε ξεχωριστά τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε με τον μαϊντανό.

Ενώστε τον κιμά με τα μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη.

Για την κρέμα γραβιέρας, βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε τη γραβιέρα και αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.

Διαλύστε το κορν φλάουρ σε 3-4 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην κρέμα με τη γραβιέρα. Ανακατέψτε και αφήστε στην εστία μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Μοιράστε τα στα πιάτα, περιχύστε τα με την κρέμα γραβιέρας και μετά μοιράστε το μίγμα με τον κιμά και τα μανιτάρια.

Tip

Η κρέμα γραβιέρας συνοδεύει υπέροχα και ψητά μανιτάρια ή ψητά φιλετάκια κοτόπουλου.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.