ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Παπουτσάκια

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Υλικά

6 φλάσκες μελιτζάνες

750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο γάλα

3 κρόκους

100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση, χαράξτε τις στην κομμένη επιφάνεια, βάλτε τις σε ένα ταψί και ραντίστε τις με ελαιόλαδο. Ψήστε τις στους 200°C για 30'.

Όταν ψηθούν, πατήστε την ψίχα τους με ένα κουτάλι για να κάνετε το άνοιγμα στο οποίο θα βάλετε τον κιμά. Αλατοπιπερώστε τις.
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ρίξτε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει. Ρίξτε μετά τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ και τον ξερό βασιλικό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 25'.

Προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα του κιμά στις μελιτζάνες.

Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.

Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίξτε τους κρόκους και την κεφαλογραβιέρα και ανακατέψτε.

Με ένα κορνέ απλώστε την μπεσαμέλ επάνω από τον κιμά στις μελιτζάνες. Ψήστε στους 180°C για 30'.

Tip

Η γυαλιστερή φλούδα και το φρεσκοκομμένο κοτσανάκι είναι σημάδια φρεσκάδας στις μελιτζάνες.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.