ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικο Γιαουρτλού Κεμπάπ

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά

Για τα κεμπάπ

800 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 αυγό

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

λίγο κύμινο

λίγη γλυκιά πάπρικα

Για τη σάλτσα ντομάτας

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κοφτή κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Για το σερβίρισμα

4 πίτες για σουβλάκι

ελαιόλαδο για τις πίτες

αλάτι & γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά για τα κεμπάπ σε ένα μπολ, ζυμώστε το μείγμα, πλάστε τα κεμπάπ και ψήστε τα στη σχάρα ή στο γκριλ.

Βάλτε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα και βράστε τη σε μέτρια φωτιά για 20'.

Ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.

Αλείψτε τις πίτες με ελαιόλαδο, αλατίστε, πασπαλίστε με την πάπρικα και ζεστάνετέ τις στον φούρνο.

Βάλτε σε κάθε πίτα σάλτσα ντομάτας, μοιράστε τα κεμπάπ και βάλτε στο πλάι τη σάλτσα γιαουρτιού.

Τip

Το μυστικό για αφράτα κεμπάπ με ελαστική υφή είναι το παρατεταμένο ζύμωμα του κιμά με τα υπόλοιπα υλικά.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.