X

Αφράτο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξεις αφράτα τυρόψωμα.

Υλικά

750 γρ. σκληρή φέτα

250 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 κιλό σκληρό αλεύρι

80 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

250 ml γάλα

250 ml νερό

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού αλάτι

2 αβγά

1½ φακελάκι ξερή μαγιά

1 ασπράδι χτυπημένο

Εκτέλεση

Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα και το νερό με τα αβγά. Ρίξτε τα στο μείγμα με το αλεύρι, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε.

Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.

Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 50 x 60 εκ. Απλώστε στην επιφάνεια τη γραβιέρα και τη φέτα χοντροκομμένη, τυλίξτε σε ρολό και κόψτε το σε 6 φέτες.

Απλώστε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείψτε την επιφάνειά τους με το ασπράδι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.

Τip

Αυτά τα τυρόψωμα είναι απολαυστικά μόλις βγουν από τον φούρνο. Αν κρυώσουν, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε για 10 λεπτά στους 170ºC .

Επίσης...

Ψωµί Σπιτικό Πολύσπορο

Η συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί.

Ψωµί µε Μαγιά

Η συνταγή για ψωμί με μαγιά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί µε Μέλι και Μπίρα

Πώς θα φτιάξεις ψωμί με μέλι και μπίρα.

Ψωµί Σπιτικό

Η συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό ψωμί.

Ψωµί Χωριάτικο

Η συνταγή για χωριάτικο ψωμί.

Κιµαδοφέτες

Η συνταγή για κιμαδόφετες.

Λιόψωµο Μάνης

Η συνταγή για λιόψωμο Μάνης.

Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας

Η συνταγή για λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.

Γρήγορο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και γρήγορο σταφιδόψωμο.

"Πίτσα" με Ψωμί, Ντομάτα και Μανούρι

Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Πίτσα στη Στιγμή

Η συνταγή για την πιο γρήγορη πίτσα που έφτιαξες ποτέ.

Γεμιστές Τραγανές Μπαγκέτες

Koμμένες σε φετούλες-μπουκίτσες, που αποκαλύπτουν το κόκκινο εσωτερικό της γέμισης.