ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

ΚΕΪΚ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ

Υλικά

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 22 εκ.

2 κιλά πατάτες

4 αυγά

500 γρ. ανθότυρο

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

300 γρ. σαλάμι αέρος

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη

200 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε τις πατάτες και βράστε τις με τη φλούδα τους για 1 ώρα. Καθαρίστε τις και πολτοποιήστε τις.

Βάλτε τις σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το ανθότυρο, τη μισή ποσότητα γραβιέρας, το σαλάμι ψιλοκομμένο, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού με το βούτυρο.

Καλύψτε το εσωτερικό μιας στρογγυλής φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε τα ψίχουλα. Ρίξτε επάνω το μίγμα με τις πατάτες, στρώστε το με μια σπάτουλα και πασπαλίστε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα.

Ψήστε στους 180ºC για 40 λεπτά, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

Αφήστε να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψετε σε μερίδες.

Tip

Αφήστε το αλμυρό κέικ να κρυώσει ελαφρά προτού το κόψετε σε μερίδες. Είναι εξίσου απολαυστικό και την επόμενη μέρα, αρκεί να το ζεστάνετε προηγουμένως για 20 λεπτά στους 170ºC .

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.