Follow us

Η Tυρόπιτα της Μυκόνου

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Υλικά

Από τις νοστιμότερες της παράδοσης, που οφείλει την ιδιαίτερη φρέσκια γεύση της στο κρεμμύδι και στον άνηθο. Ιδανικά φτιάχνεται την άνοιξη, την εποχή των λευκών ελληνικών τυριών.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια.

Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Τip

Για δικό μας φύλλο, κάνουμε τη ζύμη με 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και όσο νεράκι χρειαστεί.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι