ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπριζολάκια με Μαυροδάφνη

ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Υλικά

4 μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό, χωρίς το κόκαλο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι σε φέτες

½ ποτήρι Μαυροδάφνη

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε τέσσερα κομμάτια χαρτί ψησίματος και τα τοποθετούμε ανά δύο έτσι ώστε να σχηματίζουν σταυρό. Τοποθετούμε πάνω τους τις μπριζόλες τη μία δίπλα στην άλλη κι από πάνω μοιράζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Κλείνουμε σε επίπεδο πακέτο, έτσι ώστε να μην αναποδογυρίσουν οι μπριζόλες. Τοποθετούμε το πακέτο σε ρηχό ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα.

Στο τέλος ανοίγουμε το χαρτί και ψήνουμε το φαγητό λίγο ακόμα, μέχρι να γκρατιναριστούν τα μπριζολάκια και η ντομάτα.

Tip

Ταιριάζουν επίσης το θυμάρι, ο κόλιανδροςσε κόκκους ή σε σκόνη και λίγο τριμμένο κάρδαμο.

Επίσης...

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φιλέτο Wellington

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Beef Wellington.

Σάντουιτς Fried Bologna

Η συνταγή για ένα φανταστικό σάντουιτς με τηγανητή μορταδέλα Bologna.

Μεξικάνικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξεις μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα, made in Mexico.