
Υλικά
200 γρ. φρέσκος μπακαλιάρος φιλέτο Υλικά
150 ml ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
50 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
500 ml ζωμός λαχανικών
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. σέσκουλα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
Χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών
2 κρόκους αυγού
2 κ.σ. άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ψάρι: σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το τζίντζερ για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών έως ότου τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να βράζουν ώσπου να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα και το μαρούλι και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Στο τέλος τοποθετούμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Για το αυγολέμονο: σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και συμπληρώνουμε και το χυμό λεμονιού.
Σταδιακά προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά.
Διορθώνουμε τη γεύση και σερβίρουμε.