Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιοςΥλικά
3 κουταλιές ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα
750 ml χυμός ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τα γιουρβαλάκια: περνάμε το κρεμμύδι από τη μουλινέτα.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά και σχηματίζουμε γιουβαρλάκια.
Φτιάχνουμε το ζωμό της σούπας.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε την ντομάτα.
Αφήνουμε να πάρει βράσει και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
βάζουμε μέσα προσεκτικά τα γιουρβαλάκια και μαγειρεύουμε άλλα 45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.