Follow us

Κιμαδόπιτα ρολό με πράσο (συνταγή από το Βιτάμ)

Κιμαδόπιτα ρολό με πράσο (συνταγή από το Βιτάμ)

Υλικά

Υλικά

για τη γέμιση

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

3-4 μπαχάρια

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

4 πράσα κομμένα σε ροδέλες

2 κ.σ. Βιτάμ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 αβγά

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι-πιπέρι  

για το φύλλο με γιαούρτι

6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  

1 κ.σ. κοφτή αλάτι

½ φλ. λιωμένο Βιτάμ

½ φλ. γιαούρτι  

νερό χλιαρό  

αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

? φλ. Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων  

αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων  

λιωμένο Βιτάμ για το ταψί

σουσάμι για το πασπάλισμα  

Εκτέλεση

Για το φύλλο Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη.

προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και την ανοίγουμε σε φύλλα.

Για τη γέμιση Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τον κιμά με το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερό του σε δυνατή φωτιά.

σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το αλάτι του, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και το πράσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ενώνουμε τα δυό μείγματα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι.

Ανοίγουμε 4 φύλλα και κόβουμε φαρδειές λωρίδες με μήκος 25-30εκ.

και πλάτος 12-15 εκ.

Απλώνουμε στη μία άκρη, κατά μήκος κάθε λωρίδας 3-4 κ.σ γέμιση και τυλίγουμε τη ζύμη να κλείσει σαν κύλινδρος, με την ένωση από κάτω.

Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με Βιτάμ και βάζουμε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ, τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το αλάτι του, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και το πράσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώνουμε τα δυό μείγματα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι. Ανοίγουμε 4 φύλλα και κόβουμε φαρδειές λωρίδες με μήκος 25-30εκ. και πλάτος 12-15 εκ. Απλώνουμε στη μία άκρη, κατά μήκος κάθε λωρίδας 3-4 κ.σ γέμιση και τυλίγουμε τη ζύμη να κλείσει σαν κύλινδρος, με την ένωση από κάτω. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με Βιτάμ και βάζουμε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ, τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.