Follow us

Κυκλαδίτικα πιταράκια

Κυκλαδίτικα πιταράκια

Υλικά

υλικά

1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο

ελάχιστο αλάτι

χλιαρό νερό όσο χρειαστεί (περίπου 1 φλ.τσ.)

250 γρ. κεφαλοτύρι ή σκληρή μυζήθρα 

250 γρ. φρέσκο τυρί ή φέτα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (όχι τριμμένο)

1 αβγό

3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μάραθο η άνηθο ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

παρασκευή

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε λίγο -λίγο το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μία ζύμη αρκετά σφιχτή και λεία.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30'.

Αναμειγνύουμε τα τυριά με το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αβγό, ελαφρά χτυπημένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλ.

και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός φλυτζανιού, με διάμετρο περ.

6 εκ.

Βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση, αλείφουμε με βρεγμένο πινέλο την άκρη και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, πατώντας την ένωση με τα δάχτυλα ή με πιρούνι, να κλείσει καλά.

Τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι