Follow us

Πρασοτηγανιά

Πρασοτηγανιά

Υλικά

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα)

5 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλινο

1 πορτοκάλι

1 1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί

4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους και τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ.

Βγάζουμε με κοφτερό μαχαιράκι τη φλούδα από το μισό πορτοκάλι και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, σαν σπίρτα.

Το στύβουμε και κρατάμε το χυμό του.

Σε μέτρια κατσαρόλα ή τηγάνι με σκέπασμα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος.

Τα βγάζουμε και βάζουμε στο ίδιο λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά.

Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 4-5 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε πάλι και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας - περίπου 45 λεπτά.

Στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε την πορτοκαλόφλουδα και το σέλινο, χοντροκομμένο.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.