X

Carbonade βοδινού με μπίρα και pain depices

Η κορυφαία γυναίκα σεφ της Ευρώπης (που μάγεψε πέρυσι με το μενού της στnv απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2001» του «Αθηνοράματος») υπογράφει από το Παρίσι το ρεβεγιόν του ΕΥ. Η υψηλή γαστρονομία ξελογιάζεται από τις χάρες της μπίρας στο πιο «Oh mon Dieu!» σουαρέ των εορτών.

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κρέας για βραστό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες

1 κ.σ. αλεύρι

33 cl μπίρα

20 γρ. ζάχαρη μαύρη

Ξίδι από σέρι

1 φύλλο δάφνη

1 κλαδί θυμάρι φρέσκο

1 φέτα pain d’ epices

Μουστάρδα ντιζόν

30 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Παρασκευή

Κόβουμε το κρέας σε πλατιά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα απ όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε κρεμμύδια και καρότα.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε την μπίρα, αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε ξίδι, ζάχαρη, θυμάρι, δάφνη.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.



Αλείφουμε τη φέτα του pain d’ epices με μουστάρδα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα (εναλλακτικά προσθέτουμε το μέλι και τα μυρωδικά).

Αφήνουμε το κρέας να βράσει για 1 ώρα ακόμη μέχρι να γίνει τρυφερό.

Αν η σάλτσα πήξει πολύ, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με ταλιατέλες ή πατάτες ατμού.



Σημ.: Αν δεν βρείτε pain d’ epices, αντικαταστήστε το με 1 κουτ.

γλυκού μέλι και 1 κουτ.

γλυκού κοφτό μίγμα από σπόρους γλυκάνισου κοπανισμένους, κανέλα και γαρίφαλο, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο σε σκόνη, καθώς και λίγο πορτοκάλι κονφί ψιλοκομμένο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές