Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κουνέλι.
25 γρ. παντσέτα.
200 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά.
1/2 ποτήρι λευκό κρασί.
1/2 ποτήρι martini dry.
100 γρ. φασόλια, μαλακωμένα στο νερό.
1 φύλλο δάφνη.
1 ματσάκι δεντρολίβανο.
2 σκελίδες σκόρδο.
1/2 lt ζωμός λαχανικών.
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
Παρασκευή
Ξεκοκαλίζουμε το κουνέλι, κρατάμε τα δύο φιλέτα και τα τυλίγουμε με την πανστέτα.
Βάζουμε το υπόλοιπο κουνέλι μαζί με τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα ροδοκοκκινίζουμε.
Τα σβήνουμε με άσπρο κρασί και το dry martini.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει ο μισός.
Τον σουρώνουμε και τον διατηρούμε ζεστό.
Σε μια άλλπ κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο, ηροσθέτουμε τα φασόλια και τα σκεπάζουμε με νερό.
Τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
Περνάμε το περιεχόμενο στο μίξερ, μετά από μια σίτα, και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ροδοκοκκινίζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα φιλέτα κουνελιού, προσθέτοντας λίγη σάλτσα.
Τέλος, κόβουμε τα φιλέτα ροδέλες.
Παρουσίαση
Τοποθετούμε στο πιάτο 23 κουταλιές πουρέ φασολιών.
Από πάνω, ροδέλες κουνελιού.
Τα περιχύνουμε με σάλτσα και γαρνίρουμε με τα λαχανικά.