X

«Τούρτα» από αστακό και γλώσσα

Γάλλος με βάσκικη καταγωγή, τιμημένος με τρία αστέρια Michelin κατά τη θητεία του στο Tour d’ Argent, ιδιοκτήτης και chef σήμερα του διάστερου Relais Louis XIΙI στο Παρίσι, ο Manuel Martinez είναι η μεγάλη φετινή άφιξη στην Αθήνα, για λογαριασμό του εστιατορίου Vardis. Κυρίες και κύριοι έχετε το προνόμιο μιας διάσημης υπογραφής στο μενού του ρεβεγιόν σας.

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

1 αστακός 800 γρ.

1 γλώσσα 400 γρ.

1 ματσάκι τσάιβς

300 γρ. κρέμα γάλακτος

300 γρ. βούτυρο

400 γρ. μανιτάρια

350 γρ. σφολιάτα

5 κρεμμυδάκια echalote ή στιφάδου, ψιλοκομμένα

25 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο

3 αβγά

Πιπέρι καγέν, Αλάτι

Nage για βράσιμο αστακού

100 γρ. καρότο, κομμένο σε ψιλές ροδέλες

100 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κλαδάκι θυμάρι

1/2 φύλλο δάφνης

1 χούφτα μαϊντανός

10 cl λευκό ξηρό κρασί

2 λίτρα νερό

Παρασκευή

Nage
Για να την φτιάξουμε, βάζουμε απλώς όλα τα υλικά της σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη γλώσσα το δέρμα και τα κόκαλα.

Βράζουμε τον αστακό για 15 λεπτά στη nage.

Σε 15 γρ.

βούτυρο τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, έχοντάς τα προηγουμένως βουτήξει στην κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε το μίγμα να πιει τα υγρά του.

Προσθέτουμε τους κρόκους τριών αβγών, το άνηθο και το τσάιβς.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε δύο κυκλικά φύλλα.

Τοποθετούμε στο ένα φύλλο, σε διαδοχικές στρώσεις, τα φιλέτα της γλώσσας, το μίγμα των μανιταριών και έπειτα τον αστακό.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά, στους 180°C.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας το πιάτο με σάλτσα από λιωμένο βούτυρο και χυμό λεμονιού στο πλάι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.