Follow us

Μεγάλες μέρες έρχονται για τα εκλεκτά κρασιά και τα Λιθόγραφα της Νεμέας

Θρυλικά λιθόγραφα θα απολαύσουν μετά κρασιού οι επισκέπτες του Κτήματος Σκούρα στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας.

Μεγάλες μέρες έρχονται για τα εκλεκτά κρασιά και τα Λιθόγραφα της Νεμέας

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας αποτελούν θεσμό που εδώ και 17 χρόνια έχει καταστήσει τη Νεμέα πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Με αφορμή το επετειακό τριήμερο και στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, διοργανώνεται στο Κτήμα Σκούρα μια έκθεση που κόβει την ανάσα.

Η έκθεση αποτελεί ένα μέρος της σπουδαίας συλλογής από Λιθογραφίες-φιλοτεχνήματα του Πέτρου Βέργου, ιδρυτή του μακροβιότερου οίκου Δημοπρασιών της Ελλάδας, ο οποίος φέρει το όνομά του. Πρόκειται για επιλεγμένες προσωπογραφίες αλλά και ηρωϊκά στιγμιότυπα που παραπέμπουν στις ένδοξες μνήμες της Ελληνικής Επανάστασης, προκαλώντας δυνατές συγκινήσεις.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί κατά τη διάρκεια των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, ωστόσο ήρθε για να μείνει έως το τέλος Σεπτέμβρη. Το οινοποιείο στις 4 και 5 Σεπτέμβρη θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από τις 10.00 π.μ. έως και τις 19.00 μ.μ.. Η γιορτή εκτός από μαγευτικές ξεναγήσεις, περιλαμβάνει και μια περιήγηση στις μοναδικές γεύσεις των κρασιών της Νεμέας. Ακόμη και η γευσιγνωσία στη Νεμέα συνδυάζεται με ένα ταξίδι στο παρελθόν, καθώς θα διατεθούν προς δοκιμή φιάλες από παλαιότερες εσοδείες για τα κρασιά Μέγας Οίνος, Dum Vinum Sperum, Fleva, Salto, Portes Merlot, που επιλέχθηκαν προσωπικά από την Οικογένεια Σκούρα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.