ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μεγάλες μέρες έρχονται για τα εκλεκτά κρασιά και τα Λιθόγραφα της Νεμέας

Θρυλικά λιθόγραφα θα απολαύσουν μετά κρασιού οι επισκέπτες του Κτήματος Σκούρα στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας.

Μεγάλες μέρες έρχονται για τα εκλεκτά κρασιά και τα Λιθόγραφα της Νεμέας

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας αποτελούν θεσμό που εδώ και 17 χρόνια έχει καταστήσει τη Νεμέα πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Με αφορμή το επετειακό τριήμερο και στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, διοργανώνεται στο Κτήμα Σκούρα μια έκθεση που κόβει την ανάσα.

Η έκθεση αποτελεί ένα μέρος της σπουδαίας συλλογής από Λιθογραφίες-φιλοτεχνήματα του Πέτρου Βέργου, ιδρυτή του μακροβιότερου οίκου Δημοπρασιών της Ελλάδας, ο οποίος φέρει το όνομά του. Πρόκειται για επιλεγμένες προσωπογραφίες αλλά και ηρωϊκά στιγμιότυπα που παραπέμπουν στις ένδοξες μνήμες της Ελληνικής Επανάστασης, προκαλώντας δυνατές συγκινήσεις.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί κατά τη διάρκεια των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, ωστόσο ήρθε για να μείνει έως το τέλος Σεπτέμβρη. Το οινοποιείο στις 4 και 5 Σεπτέμβρη θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από τις 10.00 π.μ. έως και τις 19.00 μ.μ.. Η γιορτή εκτός από μαγευτικές ξεναγήσεις, περιλαμβάνει και μια περιήγηση στις μοναδικές γεύσεις των κρασιών της Νεμέας. Ακόμη και η γευσιγνωσία στη Νεμέα συνδυάζεται με ένα ταξίδι στο παρελθόν, καθώς θα διατεθούν προς δοκιμή φιάλες από παλαιότερες εσοδείες για τα κρασιά Μέγας Οίνος, Dum Vinum Sperum, Fleva, Salto, Portes Merlot, που επιλέχθηκαν προσωπικά από την Οικογένεια Σκούρα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί