ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Malva από την Ιδαία Οινοποιητική

Malva από την Ιδαία Οινοποιητική

Το γνωστό οινοποιείο- της Καλλιόπης Βολιτάκη και του Βασιλή Λαδερού- από το Ηράκλειο Κρήτης αφανώς συνεχίζει την ανοδική του πορεία και αφετέρου καταφέρνει να μας εκπλήσσει ευχάριστα παρουσιάζοντας κρασιά κομψά και ιδανικά για το καλοκαιρινό τραπέζι. Η πρόσφατη ετικέτα τους με το όνομα Malva de Crete αναβιώνει μια ιστορική ποικιλία τη Malvasia di Candia, με καταγωγή από το Ηράκλειο και φήμη που μας γυρνάει πίσω στην εποχή της Βενετοκρατίας.

Ο οίνος Μαλβάζια έχει πολλά χαρίσματα ένα από αυτά είναι η εξαιρετική ανθική μύτη. Στην εκδοχή της Ιδαίας Οινοποιητικής η Καλλιόπη και ο Βασίλης έχουν καταφέρει να αναδείξουν τα τυπικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Μόλις φέρεις το λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί στη μύτη αμέσως ξεχωρίζεις τα φινετσάτα αρώματα των λευκών λουλουδιών με πρωταγωνιστή το γιασεμί, τα οποία εμπλουτίζονται με φρέσκες νότες λευκόσαρκων και τροπικών φρούτων, όπως νεκταρίνι και πεπόνι και νύξεις βασιλικού. Το στόμα είναι γεμάτο, δροσερό με ευδιάκριτη την παρουσία των λουλουδιών και των φρούτων, ενώ η επίγευση είναι καλή με διάρκεια και νοστιμιά.

Ένα τέτοιο κρασί μπορεί να λειτουργήσει ως πασπαρτού για τους καλοκαιρινούς μήνες. Για παράδειγμα μπορείτε να το πιείτε μόνο του δροσερό στους 7 με 9 βαθμούς το απόγευμα στη βεράντα ή πολύ εύκολα να το συνοδεύσετε μια φρεσκοκομμένη σαλάτα φρούτων από ροδάκινα, βερίκοκα και πεπόνια. Στο τραπέζι κάνει πολύ καλή παρέα σε όλα τα οστρακοειδή, καλαμάρια και γαρίδες, μπορεί όμως να ανεβάσει ένα πιάτο λαδερών ή ψητών λαχανικών που έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί