Follow us

Ένα masterclass με τον Soren Polonius

Για τον κόσμο των sommeliers, το όνομα του Σουηδού Soren Polonius είναι ό,τι πιο σεβαστό υπάρχει στον τομέα "εκπαίδευση" νέων υποψηφίων σε διεθνείς διαγωνισμούς…

Ένα masterclass με τον Soren Polonius

Η Genius in Gastronomy, του Γιώργου Λούκα, προσκαλεί (για τρίτη φορά) τον Soren Polonius μαζί με την "εθνική ομάδα οινοχοΐας της Σουηδίας" για ένα ταξίδι σε αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας που θα συνεχιστεί με ένα τριήμερο masterclass. Το τελευταίο, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, στις 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την Genius in Gastronomy και το Wine & Sommelier Expert Course, στο ξενοδοχείο The Excelsior. Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο Polonius θεωρείται ο πιο επιτυχημένος εκπαιδευτής (coach/personal trainer) νέων υποψήφιων sommeliers σε διεθνείς διαγωνισμούς και υπήρξε προπονητής δύο παγκόσμιων πρωταθλητών.

Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, η ομάδα θα επισκεφθεί μερικούς από τους πιο διάσημους αμπελώνες της χώρας μας, όπου θα δοκιμάσει κορυφαία ελληνικά κρασιά: Νεμέα, Σαντορίνη, Δράμα, Νάουσα, Θεσσαλονίκη, μαζί με μια γεύση από κρασιά της Κρήτης.
Πληροφορίες για το σεμινάριο στην www.geniusingastronomy.gr (Καστελλίου 17 Γαλάτσι τηλ. 2121006520).

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.