Follow us

Vein Wine Bar & Bistro: Γευστική δοκιμή με το κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Vein Wine Bar & Bistro: Γευστική δοκιμή με το κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Ο οινολόγος Στέλιος Τσίρης απο το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι μαζί μας την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ για να μας παρουσιάσει παλιές χρονιές απο το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο 2005 , 2007 , 2009 και 2010 , ένα χαρμάνι Μαυροδάφνης και Μαύρου Καλαβρυτινού και το Μέγα Σπήλαιο cabernet sauvignon αγριες ζύμες του 2010
Η δεκαεπταχρονη ηλικία των κλημάτων , οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις , τα αμμοαργιλοχαλικώδη εδάφη και το ψυχρό κλίμα δίνουν μια ποιοτική πρώτη ύλη που μετουσιώνεται σε εκπληκτικά κρασιά απο τον οινολόγο που εφαρμόζει προζυμωτικές εκχυλίσεις , μεγάλης διάρκειας παραμονές με τα στέμφυλα , χρήση καινούργιων βαρελιών και παρατεταμένη παραμονή σε αυτά και στην φιάλη.
Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή Λόβας σ ένα οροπέδιο πάνω από το γραφικό φαράγγι του Βουραϊκού στα 800 μ ύψος .

Θα δοκιμαστούν:
1 . Κτήμα Μέγα Σπήλαιο (Μαυροδάφνη - Μαύρο Καλαβρυτινό) 2005 / 2007 / 2009 / 2010
2. Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon άγριες ζύμες 2010

Το κρασί θα συνοδεύεται απο μικρά πιάτα tapas που θα δημιουργήσει ο σεφ Αναστάσιος Ζούπας
Κόστος ανά άτομο 25 ευρώ
Περιορισμένες θέσεις - Απαραίτητη η κράτηση

Vein Wine Bar & Bistro
Μάρκου Μπότσαρη 1-3 Γλυφάδα
Τηλ.κρατήσεων 2155159777
Email:
veinbar@hotmail.gr
www.veinbar.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.