Follow us

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στις 19.00 ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος έρχεται στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου για να μιλήσει σε οινόφιλους και σινεφίλ για το «κρασί στον κινηματογράφο».

Για τη μοναδική περίπτωση του ντοκιμαντέρ "Mondovino" και τη μοναχική εξαίρεση της ταινίας "Πλαγίως", αλλά και για τη διακοσμητική θέση του κρασιού στο σινεμά, σε σύγκριση με τη σταδιακή αποδοχή ενός άτυπου είδους που θα μπορούσε να αποκαλείται μαγειρική κομεντί ή γαστριμαργικό δράμα.

Στη φετινή αμπελοοινική χρονιά, οι διαλέξεις συνδυάζονται αρμονικά με θεματικά ΚρασΤεστ1. Σε ένα ΚρασΤεστ διαφορετικό από τα άλλα, οι οινολόγοι του Κτήματος ετοιμάζουν παιχνίδια με το κρασί… Παίζοντας μαθαίνεις, ακόμη και για το κρασί!

Μετά από μεγάλη ζήτηση κι ένα ΚρασΤεστ αφιερωμένο σε συνηθισμένους και ανατρεπτικούς συνδυασμούς κρασιού και φαγητού. Γνωστός σεφ έχει ρόλο έκπληξη. Δεν μαγειρεύει, αλλά μιλάει σε μία από τις διαλέξεις για το κρασί και τη θέση του στο ελληνικό τραπέζι, και όχι μόνο!

Επίσης, με αφορμή τον εμπλουτισμό της συλλογής του μουσείου με μία μοναδική συλλογή αγγείων πόσης κρασιού από την Αρχαία Ελλάδα, καλεσμένος ομιλητής μιλάει για την εξέλιξη του «ποτηριού» του κρασιού στο πέρασμα των χρόνων. Ενώ, σε ένα τρίτο ΚρασΤεστ, ιπτάμενος sommelier2 μας μυεί στη σημασία του ποτηριού στην γευστική δοκιμή του κρασιού και στην κατανάλωσή του.

Παράλληλα, το αγαπημένο ΚρασΤεστ της γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού θα επαναληφθεί και φέτος για τους νέους οινόφιλους.

Αυτά και άλλα ετοιμάζονται στο Κτήμα και στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου.
Στο γλωσσάρι του κρασιού:
1.Κραστεστ: σεμινάρια γευστικής δοκιμής κρασιού στο Κτήμα
2.Ιπτάμενος sommelier: σύμβουλος οινοχόος, που ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Πιο γνωστός όρος είναι ο ιπτάμενος οινολόγος, ο οινολόγος που ταξιδεύει ανά τον κόσμο και είναι σύμβουλος οινοποίησης σε πολλά οινοποιεία

1η διάλεξη

Το κρασί στον κινηματογράφο, με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, 19.00

Στα πλαίσια της διάλεξης, το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο από τις 18:00 έως τις 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.