Follow us

To κρέας αγαπά το κρασί και…άλλα

Ο οίνος ο Αγαπητός αυτή την Πέμπτη 26/4 ασχολείται με το «Πάντρεμα σπάνιων Γαλλικών κρεατικών, με επίλεκτα κρασιά διαφορετικών χωρών…»
Από το στόμα εξειδικευμένων ανθρώπων, θα ακούσετε αλήθειες για την διαδρομή του μοσχαρίσιου κρέατος στην Ελλάδα, τις εισαγωγές και την κατανάλωσή

To κρέας αγαπά το κρασί και…άλλα

του, την θέση του γαλλικού κρέατος στη χώρα μας, λεπτομέρειες για διατροφή των ζώων, την ιχνηλασιμότητα και τους ελέγχους, αλλά και μυστικά περί του μαριναρισμένου και σιτεμένου κρέατος που θα οδηγήσουν στην «κατάρριψη μύθων» περί τρυφερότητας, «ξαφρίσματος» κτλ.
Ο σεφ Τόνυ Καβαλιέρος μεταξύ των άλλων θα φροντίσει να δοκιμάσετε ένα Carpaccio μόσχου (φιλέτο), μια Entrecote μόσχου με σος καφέ ντε παρί, και μία Entrecote μόσχου με σος πιπεριού για να κλείσετε με ένα Βιτέλο τονάτο και πιθανώς με ένα κομμάτι «ελιά braise». Όσο για τα κρασιά, εκτός των ελληνικών στη γευσιγνωσία θα δοκιμαστούν φιάλες από την Ιταλία, την Αργεντινή και το Bordeaux. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (35) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τιμή συμμετοχής 30 ευρώ. Έναρξη 21.00

Aίθουσα Σεμιναρίων “Οίνος ο Αγαπητός” Λεωφόρος Πηγής 15 Μελίσσια. Δηλώσεις συμετοχής στα 210 61.42.200 - 210 6133175

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.