Follow us

Το βιβλίο του κρασιού

Τι γίνεται όταν τρεις γκουρού του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα βιβλίο για το κρασί; Την απάντηση μας δίνουν ο κριτικός κρασιών και δημοσιογράφος Διονύσης Κούκης, ο οινολόγος και δημοσιογράφος Αργύρης Τσακίρης και ο δημοσιογράφος οίνου

Το βιβλίο του κρασιού

Γιώργο Βέκιος μέσα από «Το βιβλίο του κρασιού», μια απολαυστική περιήγηση στην ιστορία του κρασιού από την αρχαιότητα ως το σήμερα. «Περιηγηθείτε στα αμπέλια, μάθετε τα μυστικά της καλλιέργειας και του τρύγου και τρυπώστε μέσα σε ένα οινοποιείο για να ζήσετε τη μαγεία της οινοποίησης. Ταξιδέψτε στους αμπελώνες της Ελλάδας και στη συνέχεια ανοίξτε τα φτερά σας για την Ευρώπη, την Βόρεια & Νότια Αμερική, την μακρινή Αυστραλία, αλλά και την τροπική Αφρική & την εξωτική Ασία.» μας λένε οι τρεις συγγραφείς «Μάθετε να δοκιμάζετε το κρασί, να κάνετε τις σωστές επιλογές στην κάβα και να το σερβίρετε στη σωστή θερμοκρασία. Συνδυάστε το με τα κατάλληλα εδέσματα και απογειώστε την απόλαυση των γεύσεων που θα ερεθίσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.». Μια εφ όλης της ύλης βουτιά στον κόσμο του κρασιού, ιδανικό δώρο για τους λάτρεις! Εκδόσεις Ψύχαλος 29.00€

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.