Follow us

Τα… πίνω όλα ρόδινα!

Ο ιδανικός φίλος των καλοκαιρινών μεζέδων που άρχισαν να βγαίνουν στις βεράντες είναι ένα παγωμένο μπουκάλι ροζέ κρασί. Επιλέγουμε τις πιο value for money προτάσεις.

Τα… πίνω όλα ρόδινα!

Είναι καλοκαιράκι (κοντός ψαλμός αλληλούια) και κάθεστε με φίλους στη βεράντα του σπιτιού σας, στον κήπο ή σε ένα εξοχικό ταβερνάκι. Στο τραπέζι μία σειρά από μεζέδες περιμένουν τα πιρούνια που θα τους καρφώσουν. Ένα πιάτο με τηγανιτά κολοκυθάκια, λίγο τηγανιτό γαυράκι, μια κουτσομούρα ψητή, κάτι λουκανικάκια γεμιστά με πορτοκάλι κ.λ.π. Το ερώτημα μπαίνει αβίαστα. Και τώρα τι πίνουμε; Ουζάκι είναι μία καλή απάντηση. Κρασί είναι μία καλύτερη απάντηση και επί πλέον δεν χτυπάει στο κεφάλι. Εδώ, ως από μηχανής θεός, κάνει την εμφάνιση του ένα μπουκάλι με ροζέ κρασί δροσερό – δροσερό και μυρωδάτο. Και δίνει την ιδανική λύση. Γιατί το πάλαι – ποτέ παρεξηγημένο και απεχθές για πολλούς ρόδινο κρασί εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλες δρασκελιές κερδίζει το χαμένο έδαφος, δίνει επί ίσοις όροις τη μάχη με τα δύο άλλα χρώματα, πίνεται όλο το χρόνο και αποτελεί κύρια επιλογή για το καλοκαιρινό τραπέζι. Αν ανατρέξετε στο αρχείο του κρασιού του www.athinoramaumami.gr θα βρείτε άφθονες πληροφορίες για τα πως και τα γιατί του θριαμβευτικού come back. Εμείς απλά διαλέξαμε μία σειρά από ροζέ κρασιά προσιτής τιμής (από 4,40 – 7,90€) με τη σφραγίδα επώνυμων παραγωγών και αποδεδειγμένα καλής ποιότητας. Μπορείτε να τα βάλετε στο τραπέζι σας χωρίς να… κοκκινίσει («ματώσει») η τσέπη σας. Η πρόταση μας έχει ροζέ χρώμα!

Τα… πίνω όλα ρόδινα!

ΑΜΥΝΤΑΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ (Τοπ. Οίνος Φλώρινας/ Ξινόμαυρο, Syrah)
Παραγωγός : Ε.Α.Σ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : 4,40 €
Ανοιχτό ροδί με ιώδεις αποχρώσεις. Καθαρά αρώματα φραγκοστάφυλου και φύλου ντομάτας. Στόμα με ελαφριά γλυκύτητα, δροσιστική οξύτητα και ελάχιστες τανίνες.
83/100 (Καλό)

ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ ΡΟΖΕ ΛΥΡΑΡΑΚΗ (Π.Γ.Ε. Κρήτη/ Μανδηλάρι)
Παραγωγός : ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ : 4,85 €
Μεσαίου βάθους ροδί. Αρώματα κερασιού και καραμέλας κανέλας. Στόμα γεμάτο με αρκετή γλυκύτητα που παραμένει μέχρι τέλος.
78/100 (Ενδιαφέρον)

ΡΟΖΕ ΣΚΟΥΡΑ (Τοπ. Οίνος Πελ-κος/ Αγιωργίτικο, Ροδίτης)
Παραγωγός : ΣΚΟΥΡΑΣ : 5,50 €
Ροδί λαμπερό με ιώδεις ανταύγειες. Καθαρά και έντονα αρώματα κερασιού και μπανάνας. Στόμα γεμάτο με γλυκύτητα και δροσιστική οξύτητα.
81/100 (Καλό)

ΡΟΖΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ SEC (Τοπ. Οίνος Μακεδονικός/ Cabernet, Merlot, Ξινόμαυρο, Syrah)
Παραγωγός : ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝ/ΚΗ : 5,84 €
Ροδί με πορτοκαλί νότες. Μεσαίας έντασης αρώματα φραμπουάζ και φύλλου ντομάτας. Στόμα ελαφρά τραχύ, με οξύτητα που το τονίζει.
77/100 (Ενδιαφέρον)

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Τοπ. Οίνος Πελ-κος/ Αγιωργίτικο)
Παραγωγός : ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ : 6,65 €
Ανοιχτό ρόδι με πορτοκαλί ανταύγειες. Αρώματα φρέσκου κερασιού μεσαίας έντασης. Νότες ροδιού. Στόμα γεμάτο, με γλυκύτητα, αρκετή οξύτητα και ελάχιστη αίσθηση τανίνων.
81/100 (Καλό)

ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΡΟΖΕ (Τοπ. Οίνος Μακ-κος/ Ξινόμαυρο)
Παραγωγός : ΚΑΤΩΓΙ – ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ : 7,60 €
Ζωηρό ροδί. Ευδιάκριτα αρώματα φράουλας και φραμπουάζ. Στόμα με ελαφρά γλυκύτητα, λίγο αισθητές τανίνες, αλλά και οξύτητα που το ισορροπεί.
83/100 (Καλό)

ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΡΟΖΕ (Τοπ. Οίνος Κορ-κος/ Αγιωργίτικο)
Παραγωγός : ΣΕΜΕΛΗ : 7,38 €
Ανοιχτό ροδί. Μεσαίας έντασης αρώματα πετροκέρασου και καραμέλας φραγκοστάφυλου. Στόμα γεμάτο, με καλή ισορροπία και ανάλαφρες τανίνες. Ελαφρά πικρή επίγευση.
81/100 (Καλό)

ΡΟΖΕ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (Επ. Οίνος/Μοσχάτο Αμβούργου)
Παραγωγός : ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ : 6,30 €
Ροδί με ελάχιστες πορτοκαλί νότες. Έντονα ώριμα αρώματα μοσχάτου με νότες από βερίκοκο γλυκό. Στόμα αρκετά ελαφρύ με ελαφρά αισθητές τανίνες και λίγο πικρό τελείωμα.
76/100 (Ενδιαφέρον)

ΡΟΖΕ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ (Τοπ. Οίνος Πελ-κος/ Αγιωργίτικο)
Παραγωγός : ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ : 7,90 €
Λαμπερό ροδί με ιώδεις αποχρώσεις. Τυπικά αρώματα καραμέλας κερασιού και φραμπουάζ, με ελαφρά βοτανικές νύξεις. Νευρώδες στόμα σχετικά ελαφρύ με ανεπαίσθητες τανίνες.
80/100 (Καλό)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.