ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα μάφιν αρέσουν σε όλους

Τα μάφιν αρέσουν σε όλους

Τα μικρά κεκάκια που ονομάζουμε μάφιν αρέσουν σε όλους, ίσως εξαιτίας της χαριτωμένης εμφάνισής τους, που τα κάνει πιο λαχταριστά, σε σχέση με τις κοινές φέτες ενός κέικ. Η ονομασία muffin δεν είναι πρόσφατη. Προέρχεται από ένα είδος ατομικών ψωμιών που περιείχαν μαγιά και ήταν γνωστά στην Αγγλία από τις αρχές του 18ου αιώνα. Άλλωστε, μάφιν φτιάχνουμε τόσο με γλυκές όσο και με αλμυρές γεύσεις (πολύ καλή ιδέα για πάρτι).
Υπάρχουν κάποια μυστικά για να γίνουν αφράτα, το σημαντικότερο από τα οποία αφορά το "δούλεμα" των υλικών. Τα υλικά των μάφιν ανακατεύονται για ελάχιστο χρόνο και πολύ "χονδρικά", έτσι που το μείγμα να μην προκύψει λείο, αλλά απλώς ανακατεμένο. Αν έχουν μείνει γρομπαλάκια αλευριού, ακόμα καλύτερα, ειδικά αν τα μάφιν μας περιέχουν ξερά φρούτα. Το μείγμα μας, λοιπόν, ουσιαστικά "διπλώνεται" με μια σπάτουλα ή κουτάλι. Υπάρχουν και εκείνοι που αποφεύγουν τις χάρτινες θηκούλες, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζουν τα κεκάκια να ψηθούν όμορφα στα πλάγια, στην περίπτωση αυτή, όμως, εξασφαλίζουμε ότι δεν θα κολλήσουν ψεκάζοντας με λιπαρή ουσία τα φορμάκια.
Τα μάφιν είναι ιδανικά για παιδιά, ακόμα και σαν "μάθημα ζαχαροπλαστικής", καθώς ετοιμάζονται πανεύκολα και διασκεδαστικά. Εξίσου ιδανικά είναι και για το απογευματινό τσάι, ενώ συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, σαν γεύση και σαν παρουσία. Δοκιμάστε μερικές πανεύκολες συνταγές.

Updated: 29/09/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 24/11/17

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.