X

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Υλικά

5 µέτρια µήλα

1 κ.γ. κανέλα

1 βανίλια

1 κ.σ. αλεύρι

20 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. µέλι

2 κ.σ. ταχίνι

80 γρ. σταφίδες

3 κ.σ. γάλα

1 αυγό

1/2 λεµόνι (χυµός)

φύλλο κρούστας ή σφολιάτα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουµε τα µήλα και τα καθαρίζουµε.

Τα κόβουµε σε κοµµάτια και τα βάζουµε σε ένα µπολ όπου τα περιχύνουµε µε τον χυµό του λεµονιού.

Σε ένα δεύτερο µπολ ρίχνουµε το µέλι, το ταχίνι, την κανέλα, το αλεύρι και ανακατεύουµε καλά.

Περιχύνουµε τα µήλα και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε τη βανίλια και ανακατεύουµε ξανά.

Προσθέτουµε τις σταφίδες και ανακατεύουµε καλά.

Αλείφουµε το πρώτο φύλλο κρούστας µε βούτυρο και απλώνουµε από πάνω το δεύτερο. Βουτυρώνουµε ξανά.

Στο 1/3 (κατά µήκος) του φύλλου ρίχνουµε τη γέµιση και τυλίγουµε σε µπαστούνι.

Κλείνουµε τις άκρες καλά.

Χτυπάµε το γάλα µε το αυγό και αλείφουµε την επιφάνεια και τις άκρες. Τοποθετούµε σε ταψί βουτυρωµένο.

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 220 βαθµούς για 25 λεπτά.

Tags

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.