Follow us

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικά

5 περγαµόντα

3 ποτήρια ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού ξινό

Εκτέλεση

Τρίβουµε την επιφάνεια των περγαµόντων µε τον τρίφτη και ξεπλένουµε καλά.

Σκουπίζουµε τα φρούτα µε στεγνή πετσέτα.

Κόβουµε τη φλούδα των φρούτων σε χοντρά κοµµάτια και αφαιρούµε την ψίχα τους.

Κόβουµε κάθε κοµµάτι σε λεπτές λουρίδες.

Σε µεγάλη κατσαρόλα µε νερό που βράζει προσθέτουµε τις φλούδες και τις βράζουµε για πέντε λεπτά.

Αδειάζουµε το νερό ξεπλένουµε µε µπόλικο κρύο και προσθέτουµε πάλι νερό βραστό και βράζουµε για άλλες τέσσερις φορές µε την ίδια διαδικασία.

Μετά αφήνουµε τις φλούδες σε νερό που να τις σκεπάζει για δυο µέρες αλλάζοντας το νερό πέντε έως έξι φορές.

Στραγγίζουµε και αφήνουµε τις φλούδες πάνω σε στεγνή πετσέτα για τρεις ώρες. Σε 1 ½ ποτήρι νερό διαλύουµε τη ζάχαρη και το ξινό.

Προσθέτουµε τις φλούδες και βράζουµε µέχρι να δέσει το γλυκό.

Μοιράζουµε το γλυκό σε αποστειρωµένα βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.