X

Η Τέλεια Μαρμελάδα Σύκο

Η πιο νόστιμη μαρμελάδα, θέλει τα καλύτερα, τα πιο μελωμένα, τα πιο αρωματικά πράσινα σύκα για να δώσει το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά

Υλικά για 3 βαζάκια των 250 γρ.

1 κιλό πάρα πολύ ώριμα πράσινα σύκα

500 γρ. ζάχαρη

1 ροδάκινο ψιλοκομμένο

χυμό από ½ λεμόνι

1 βανίλια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα όσο μπορούμε. Αν μείνουν και φλούδες, δεν πειράζει καθόλου.

Τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ροδάκινο, το λεμόνι και τη βανίλια.

Ξεκινάμε με πολύ δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ανακατεύουμε, γιατί κολλάει πάρα πολύ εύκολα στον πάτο. Σε ½ ώρα η μαρμελάδα είναι έτοιμη!

Μπορεί να σας φανεί υδαρής, αλλά μην ξεγελαστείτε: μόλις κρυώσει, θα πήξει.

Τη φυλάμε απαραιτήτως στο ψυγείο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.