X

Η Σοκολατένια Μηλόπιτα

Τα μήλα κάνουν κολλητή παρέα με τη σοκολάτα, αλλά συνήθως το ξεχνάμε όταν κάνουμε μια μηλόπιτα.

Υλικά

¾ του ποτηριού ζάχαρη

½ ποτήρι λιωμένο βούτυρο αγελάδος

½ ποτήρι φρέσκο γάλα

1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

½ ποτήρι κοσκινισμένο κακάο

1 βανίλια

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν

5 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια

βούτυρο & αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Μετράμε όλα τα υλικά μας με οποιοδήποτε ποτήρι του νερού ή με τη μεγάλη, ψηλή κούπα του καφέ.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ ή με αβγοδάρτη τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια, το γάλα και το μπέικιν και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, την αλευρώνουμε και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.

Ψήνουμε για 45'-50' περίπου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.