X

Παξιμαδάκια με Πορτοκάλι, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Πώς θα φτιάξεις παξιμαδάκια με πορτοκάλι, αμύγδαλα και μπαχαρικά.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

2 κ.γλ. μπέικιν

2 κ.γλ. κανέλα

γαρίφαλο τριμμένο, στη μύτη του κουταλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φλιτζ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα, με τη φλούδα τους

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. ζάχαρη

½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού

2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα, το μπέικιν και τη σόδα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε ρολό 3 εκ. περίπου.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί και μεταφέρουμε εκεί τα ρολά. Χαράζουμε με μαχαίρι το κάθε ρολό σε φετάκια, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.

Βγαίνουν περίπου 13-14 κομμάτια στο κάθε ρολό. Ψήνουμε για 20', μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, χωρίζουμε τις φέτες με κοφτερό μαχαίρι και τις ξαναβάζουμε στο ταψί. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν έντονα και να στεγνώσουν τα παξιμαδάκια.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Tip

Αν το προτιμάμε, θα βάλουμε λεμόνι αντί για πορτοκάλι. Μπορούμε να παραλείψουμε τα αμύγδαλα ή να τα αντικαταστήσουμε με άλλον ξηρό καρπό ή μαύρες σταφίδες.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.