X

Γλυκό Κυδώνι

Η συνταγή για γλυκό κυδώνι.

Υλικά

• 2 κιλά κυδώνια

• 2 κιλά ζάχαρη

• 5 - 6 φύλλα αρμπαρόριζας

• 400 γρ. Κουκουνάρια & αμύγδαλα ασπρισμένα

• 1 ποτήρι νερό

• ½ ποτήρι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε λεπτές λωρίδες (όπως τις τηγανητές πατάτες).

Βάζω μια κατσαρόλα με το νερό και τα κυδώνια στη φωτιά και τα αφήνω να μαλακώσουν.

Προσθέτω τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα και τους ξηρούς καρπούς και τα αφήνω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μόλις δέσει το σιρόπι (βράζω για 25 - 30 λεπτά), σβήνω τη φωτιά και αφήνω το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει εντελώς, το μεταφέρω σε βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.