X

Φλούδες Πορτοκαλιού με Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε φλούδες πορτοκαλιού με ζάχαρη.

Υλικά

6 χοντρόφλουδα πορτοκάλια

5 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια.

Κόβουμε τη φλούδα τους σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό των πορτοκαλιών αλλά μόνο το φλοιό τους.

Βάζουμε τις λωρίδες από τις φλούδες των πορτοκαλιών σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τις σκεπάζει και το βράζουμε.

Αδειάζουμε το νερό βάζουμε φρέσκο και ξαναβράζουμε.

Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι οι λωρίδες του πορτοκαλιού να ξεπικρίσουν εντελώς.

Στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 1/2 κούπα νερό και τις 4 1/2 κούπες από τη ζάχαρη.

Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακινώντας συχνά πυκνά την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις.

Όταν καραμελώσουν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις κυλάμε μία μία μέσα στην υπόλοιπη ζάχαρη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.