X

Μαρμελάδα με Χουρμάδες και Κανέλα

Η συνταγή για μαρμελάδα με χουρμάδες και κανέλα.

Υλικά

2 μεγάλα μήλα τριμμένα

100 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1/2 κ.γ. κανέλα

170 γρ. νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε τους χουρμάδες με το νερό για 10-15 λεπτά.

Μετά τους πολτοποιούμε και τους τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα με την κανέλα και τα καθαρισμένα και τριμμένα μήλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν η μαρμελάδα αρχίσει να δένει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε το βάζο, το οποίο έχουμε προηγουμένως αποστειρώσει.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο πάνω από 1 μήνα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.