X

Τραγανά Μηλοπιτάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο τραγανά μηλοπιτάκια.

Υλικά

Για τη ζύμη:

125 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. γιαούρτι

50 γρ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ . κορν φλάουρ

1 μπέικιν

350-400 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση:

4 μηλά

50 γρ. ζάχαρη (αν τα μήλα είναι γλυκά μπορούμε να την αφαιρέσουμε)

κανέλα

100 γρ. καρύδια, κομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε.

Τα βάζουμε στο τηγάνι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά.

Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το κουτάλι, προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ζύμη.

Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο σαν μικρό πιάτο του γλυκού.

Χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα 4 και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 3 λωρίδες με το μαχαίρι.

Βάζουμε γέμιση 1 κ.γ. και το κλείνουμε. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.