X

Γλυκό Γαλλικό Τοστ

Πώς θα φτιάξετε ένα διαφορετικό τοστ.

Υλικά

2 αβγά

1/2 κούπα γάλα

1 κ.γ κανέλα τριμμένη

2 φέτες τσουρέκι

1 κ.σ. βούτυρο

50 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)

1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (συν λίγη ακόμη για το φινίρισμα)

3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

λίγες τεμαχισμένες φράουλες σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και την κανέλα.

Βυθίζουμε στο μίγμα τις δύο φέτες τσουρεκιού και τις μουσκεύουμε καλά.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Τηγανίζουμε τις φέτες για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.

Σε άλλο σκεύος αναμιγνύουμε καλά το τυρί, τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα.

Αλείφουμε με το μίγμα τη μια φέτα του τσουρεκιού και από πάνω στρώνουμε ένα στρώμα από τεμαχισμένες φράουλες. Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα τσουρεκιού.

Πιέζουμε ελαφρά, ώστε να δέσει το σάντουιτς, με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε διαγώνια στα δύο και το καλύπτουμε με λίγη άχνη.

Στολίζουμε με λίγες φέτες φράουλας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.