X

Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε σεκέρ παρέ.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

180 γρ. σιμιγδάλι

2 αυγά

240 γρ. φρέσκο βούτυρο

170 γρ. άχνη ζάχαρη

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

50 αμύγδαλα

750 γρ. ζάχαρη

600 γρ. νερό

1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα σιροπιάζουμε.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.